Välkommen Resultat Nyheter Fotogalleri Tack Gästbok

Nyheter 2010

27 November:

Nu är hemsidan igång igen efter att ha haft problem med datorn och mycket jobb.

Träningarna och tävlingarna har rullat på som vanligt. Lite snabb info:
Kört två stycken Junior SM i Enduro, ett i Jönköping och ett i Borås. I Norrahammar gick det bra och jag slutade på en 16onde plats i JSM2 och fick därmed fem stycken SM poäng med mig hem!
I Borås fick jag tyvärr bryta efter att ha kört 8 av de 12 sträckorna. Jag vurpade på en transport och slog sönder hjälmen och även motorn så att oljan började att rinna ut.

I Juli månad skadade jag mig tyvärr då jag vurpade på ett distriktsmästerskap i cross. Jag kom fort på en raka med mycket hålor och utan att jag hinner reagera studsar hojen snett i en håla så att det tar tvärstopp och jag fortsätter rakt fram och landar på axeln, detta resulterade i en spricka i skulderbladet.
Två veckor efter skadan körde jag ännu ett DM i cross i Helsingborg, det gick hyfsat för underlaget passade inte mig.
En vecka efter detta var det dags för en tävling jag sett fram emot. Det var en sandbana i Jönköping men jag hann bara komma två varv på träningen innan jag tyvärr vurpade och landade på axeln igen och slog upp skadan på skulderbladet som precis hunnit bli bra. Efter detta lugnade jag mig några veckor med MC-åkningen och tränade hårdare på fysiken.

Om vi går senare in mot hösten så har det inte blivit så mycket tävlingar utan mer träning och det har gett resultat. Den 13 November var det dags för tävlingen jag sett framemot hela året, nämligen Saxtorp Enduro Special. Jag hade här en sjunde plats att försvara i junior klassen från 2008.
Tävlingen började på bästa möjliga sätt, vi startade 3 och 3 per minut och jag tog starten. Linus Eriksson, som jag trodde skulle vara ett stort hot på denna banan, startade en minut framför mig och honom kom jag ikapp efter två varv av de åtta som skulle köras så det kändes grymt!
Men på slutet av det andra varvet råkade jag lägga mig en sandig kurva och hojen stannade och sen gick den inte igång på 2.5 minut! När jag väl fått igång hojen var jag såklart mycket stressad och gjorde små misstag men jag kände mig stark och lugnade ner min körning.
När de åtta varven var avklarade slutade jag på en TREDJE placering i junior klassen med USM vinnare och tvåan på femte respektive fjärde placering, riktigt nöjd!
OM inte hojen hade klyddat för mig hade jag slutat på en andra plats men jag är helt klart nöjd ändå, det är tufft motstånd i junior klassen! All min träning med fysträning har gett resultat och det vann jag mycket på.
NI KAN LÄSA OM MIG I SENASTE RACE MOTORSPORT!

Nu närmast är det dags för Revingekåsan. Det är en hemmatävling för mig och det körs både dags och nattetapp. Beräknad start blir kl 10.00 på morgonen och beräknad målgång ca 20.00 på kvällen så det kommer att bli en tuff dag med många timmar på motorcykeln.

Sen blir det väl ett litet uppehåll när den värsta vintern har kommit. Då fortsätter jag som vanligt med min fysträning och förmodligen lite hårdare över vintern. Just nu brukar det bli ca 1-2 mils löpning och ca 2-3ggr i veckan. Jag cyklar även lite spinning när det är för dåligt väder ute.

      
Två stycken bilder från hemmatävlingen i "Sydenduro" serien.
Jag slutade på en första plats i junior och totalt 3a!

3 Maj:

Ursäkta för en väldigt sen uppdatering, ska bli ändring nu!
Det har hänt ganska mycket så här kommer lite info:

12 timmars lagtävling Skövde, 24 april:
Laget bestod av mig, Måns från klubben, Emil (Hässleholm), Marcus (Hässleholm), Eric och Fredrik Starck (Växjö). Starten gick kl 22.00 på lördagskvällen och Emil startade för vårt lag och han varvade som andra man(!) Han höll detta i sina två timmar tills det var min tur och jag gick då ut som 2a. Tyvärr lyckades jag köra sönder kablarna till mitt ena hjälm ljuse redan efter 30 minuter så jag tappa lite på att bara ha ett hjälmljuse men när jag kört klart mina 2 timmar låg vi 4a. Då gick Eric ut och körde och sen låg vi 8a och då fick jag gå ut i 1,5 timme till för det hade inte hunnit ljusna till Måns, som inte har något ljuse, och man får skicka ut två förare i laget vars en gång till. Så jag körde upp oss till 6a sen. När Måns, Fredrik och Marcus kört sina varv så slutade vi på en nionde plats vilket vi är jätte nöjda med!

Ny sponsor:
En annan rolig nyhet är att Autoexperten har ställt upp och sponsra mig, riktigt roligt att få förtroende för dom! All hjälp jag kan få är guldvärd!

Sydenduro Hallandia 1 Maj:
En rolig tävling som tyvärr blev lite svårare än väntat eftersom det regnade mycket dagen innan tävlingen och även nästintill hela tävlingen. Jag gjorde några onödiga misstag under tävlingen och är inte riktigt nöjd men jag slutade på en nionde plats totalt.

Denna veckan kommer det att bli fysträning som vanligt och på onsdag lite crossträning där jag ska försöka träna tempo och attack inför den stora helgen som kommer! Denna helgen ska jag nämligen ställa upp i mitt livs första stora SM. Tävlingen kommer att gå i Jönköping, Norrahammar, och är en enduro typ 1 tävling med 5 sträckor + transporter. Kommer att bli riktigt kul att få uppleva detta och jag ska göra mitt bästa samtidigt att få mycket erfarenhet med mig hem.

//MJ

24 Mars:

Ny hoj, hårdträning och en bättre handled!
Kan börja med att nämna att vi har köpt en 250 fyrtakt som jag ska åka cross med. Det känns grymt bra men jag har inte hunnit pröva den än men jag är grymt nyfiken!

Jag ligger inne med hårdträning nu också, tränar ca 4-5 dagar i veckan gym/kondition. Konditionen brukar bli ca 1-2 timmar med cross-trainer, spinning eller löpband. Har kört detta nu i tre veckor och det känns mycket bra! Är riktigt laddad inför detta året och det ska bli kul att försöka visa att jag kan ännu mer än föregående år. När min kondis har räckt så har inte mina armar och tvärtom.

När det gäller min skadade handled så känns det lite bättre nu än om man jämför för med några veckor sen. Jag tror gymmet har hjälpt mig en del genom att jag har byggt upp musklerna i armen igen.

Jag hoppas att det fina vädret håller i sig veckan ut så jag kan åka lite hoj. Det ska bli grymt kul att få köra in de nya hojen och det börjar bli segt med bara fysträning utan någon belöning!

Mer info efter helgen

//MJ

24 Februari:

Som ni säkert har läst har jag varit skadad under en period nu över vintern men har prövat att köra lite och det känns väl sådär. Körde lite snöspår för två veckor sen och eftersom det inte går så fort så fungerade handen hyfsat bra. Det är tur att jag har några veckor kvar innan säsongen drar igång så jag kan läka ihopa riktigt!
Fysträningen rullar på som vanligt. Jag försöker springa 2-3 gånger i veckan och kör även lite spinning ibland och senast idag så körde jag ett pass på 1h 10 min så det känns bra!
Vi har nu också fått sålt crossen, 144cc, och ska nu hitta en 250f eftersom jag ska åka fyrtakt även i cross.
Nu hoppas jag bara att vintern försvinner så snabbt som möjligt så man kan börja åka lite hoj!

//MJ

9 Januari:

Har varit dåligt med uppdateringar på senaste tyvärr, men nu kommer en liten lägesuppdatering!

En dålig nyhet är att jag har skadat mig och detta hände på klubbmästerskapet den 13 december.
Jag ledde tävlingen och när jag kört i cirka 20 minuter så kommer jag till en liten bäck där jag ska köra över en bro och tyvärr så kommer jag för fort och för långt till höger så jag missar denna bro. När jag inser att det kommer att ta tvärtstopp försöker jag få bort händer och hoppa över hojen men jag får bara bort högerhanden och vänsterhanden stannar på styret och får sig en sån smäll så jag bryter handleden. När jag landat en meter bort från motorcykeln så tänkte jag först fortsätta men när jag kollat handen så ser jag att den pekar helt fel och det var bara att packa och åka in till akuten. Väl inne på akuten knäcker dom rätt den och tyckte det såg bra ut och jag väntade mig gips i 6-7 veckor.
Men efter en andra röntgen så ser dom att det inte ligger 100% stabilt och dom ville operera mig. Sagt och gjort så två dagar efter blev jag opererad och har nu metall och skruvar i armen.
I skrivande stund har jag inget gips längre och handleden känns bättre och bättre men verkligen inte hundra. Det räcker jag håller en tallrik så får jag grymt ont och den låser sig i vissa lägen. Men jag hoppas på att snart sitta på hojen och 2010 kommer bli grymt bra! Jag kommer att uppdatera hur det går med min hand och när jag är tillbaka på banan igen!
Så nu blir det lugnt ett tag framöver med crossen men min fysträning fortsätter som vanligt!

//God fortsättning önskar Johanssonracing!

 

Nyheter 2009

22 November:

7 November, Revingekåsan:

Äntligen var det dags för Revingekåsan. Sammanfattar tävlingen lite kort:

Tyvärr började mina problem redan på sträcka 1 när jag kört ca två minuter av tävlingen. Jag gjorde en onödig vurpa och landa mitt på en sten som slog isönder hela min kylare och jag märkte inte det förrän på transporten till sträcka 2. Kylaren läckte så pass mycket att det inte skulle gå att fortsätta utan en ny kylare. Och eftersom vi inte hade någon reserv kylare skulle vi precis säga till att jag skulle bryta efter 10 minuters tävling, MEN DÅ berättar Eric från Växjö att dom hade en extra kylare i bussen som vi skulle få låna, TACK! Då var det bara så fort som möjligt köra till depån och byta kylare. När allting var klart och jag skulle starta på sträcka två var jag ca 40 minuter efter alla andra och jag var då helt själv ute på sträckorna. Det skulle köras tre stycken varv på dagen (5 sträckor / varv) och två på kvällen. När jag kom in för service efter det första varvet så hann jag inte mer än att byta glasögon, äta lite snabbt och sen ut igen för att hinna ikapp de andra.
Nästa problem för mig hände på sträcka tre på andra varvet. Jag väljer då fel spår och kommer ner i ett riktigt djupt surhål och det tar mig 50 minuter att komma upp. Detta hände efter ca 1,5 minut in på sträckan så jag valde att starta om vilket man inte får och därför blev jag DISKVALIFICERAD från dagsetappen. Detta visste jag inte om förrän tävlingen var slut så jag fortsatte som inget hänt. Efter dessa bekymmer var jag nu ca 1,5 timme bakom alla andra tävlande och när jag kom in för service efter dags etappen hade jag en timme på mig att äta, byta kläder, fixa iordning hojen med mera. Men efter lite mat i magen och nya torra kläder kände jag mig stark och fräsch. Jag startade nattetappen och körde på vad jag kunde och detta räckte till en andra plats.
Man kan sammanfatta dagsetappen med en ren katastrof men jag hade några första placeringar på några sträckor. Även på nattetappen hade jag några första placeringar.
Det är bara att försöka glömma det negativa i denna tävlingen och ladda om. Nästa år blir mitt år!

En 8 minuter lång film från Revingekåsan!

http://www.youtube.com/watch?v=bkP63bKH3zA&translated=1

21-22 November:

Igår var jag och tränade på Ripa fast utan min egen hoj. Jag och en annan hade fått låna en KTM 250 SX-F för att testa eftersom vi båda är sugna på att skaffa vars en sådan. Det var även provkörning för Suzuki och den kändes mycket bra.

Idag var jag i Revinge och tränade lite. Det regnade hela dagen och det var otroligt vatten sjukt. Det är grymt svårt att tända till när det är en så lerigt och bara en träning. Vi fixade lite med inställningar på hojen och även fjädringen så det känns bättre nu.

2 November:

Igår (söndag) var jag i Revinge och tränade. Det gick bra och jag körde hela spåret som vi ska ha på Revingekåsan nu på lördag så det känns bra.


                                                           David där bak och jag längst fram

Tyvärr har jag även lite dåliga nyheter att berätta.
Kan börja med att de sakerna som vi skulle ha till mitt nya elsystem för att kunna driva mitt ljus på kvällen är tyvärr restat ända fram tills december.
Vi håller nu på för fullt i garaget för att försöka få ihop det på bästa möjliga sätt. Vi ska själva göra en såkallad fullvågslikriktning och det innebär att man sätter på en större likriktare för att kunna driva mer effekt och att man ändrar om lite i statorn.
Imorgon ska vi koppla det sista och se om jag kan driva mina två xenonlampor på hjälmen eller att vi får koppla bort den ena och nöja oss med en lampa.

En annan dålig nyhet är att jag har dragit på mig en förkylning och kan därför inte fysträna riktigt som jag hade tänkt denna veckan inför tävlingen. Får hoppas att jag är helt frisk till helgen annars kommer det bli tufft att fullfölja tävlingen.
Tävlingens körtid kommer totalt att ligga på ungefär sex timmar med dag + natt etapp. Det kommer att köras 15 sträckor på dagen med transporter och 10 sträckor på kvällen. Så det gäller att man är helt hundra i kroppen för det kommer att bli en lång dag.

Kommer att uppdatera i helgen om tävlingen.
Jag vann denna tävlingen förra året och har ett vandringspris att försvara så självklart kommer jag göra allt för att vinna, men det kommer bli svårt med dålig uppladdning, ny hoj och ljus som vi inte riktigt har koll på ännu.

//MJ

23 Oktober:

Lite goda nyheter på gång!
Vi kan börja med att i måndags (19 okt) så klarade jag mitt mellan mc körkort! Grymt härlig känsla att kunna köra större hoj nu så nu ska vi nog kunna få upp ett lite snabbare tempo i skogen!
Det var även tänkt att jag skulle åka en tävling i Växjö imorgon och då skulle då åkt med crosshojen som är en 144cc för på den nya 280cc (250 exc-F) enduro hojen så har vi inte hunnit fixa något med fjädringen än. Men jag hoppar över den tävlingen och drar ut till Revinge och kör lite på hemmaplan och ställer in fjädring och helt enkelt lär mig köra 4-takt!

Nästa tävling för mig blir den 7 november på hemmaplan och det är Revingekåsan. Det är en typ 1 endurotävling med tidkort, special sträckor och transport sträckor och det körs även natt etapp! Så nu är det full fokus i garaget på att försöka få rätt på mitt xenonljus och hinna känna lite hur det känns.
Så nu har jag två träningar på mig innan det är dags för denna tävling. På dessa timmarna ska jag lära mig köra en helt annorlunda hoj, få till en bra fjädring och lära mig åka fortare än innan! Det blir tufft men det ska gå!
Mer om detta när tävlingen närmar sig!

//MJ

5 Oktober:

Den 27 september var det tävling på hemmaplan. Upplägget på tävlingen var varvlopp, dvs köra så många varv man bara hinner på två timmar.
Redan några kurvor efter starten var jag uppe på andra plats och låg och jagade ettan ungefär ett halvt varv. Men sen hände något. Jag kommer rätt fort på en smal stig och innan en kurva så bromsar jag fullt men jag råkar låsa bakhjulet och bakhjulet åker ut i sidan och där står en stor stubbe. Det tar tvärstopp och jag fortsätter över styret. När jag väl har rest mig upp och ska gå fram till hojen för att köra iväg så ser jag stjärnor och jag fick en rejäl minneslucka också. När jag ska köra iväg så märker jag att styret är jätte snett och det var väldigt svårt att köra i början men efterhand gick det bättre. Jag halkade ner till fjärde plats pga detta.
Efter några minuters åkning är jag uppe på tredje plats och gör allt jag kan för att komma ikapp tvåan. När vi kommer till ett bredare parti på banan som är ute på en mosse där det var lite lerigt så ser jag min chans. Jag laddar fullt förbi honom och skriker för att han ska gå ut lite i sidan och det funkade bra. Jag lyckades göra en lucka ner till tvåan och trean och marginalen ner till tvåan blev en minut.
Första platsen hade jag verkligen inte en chans mot, jag hade ca 5 minuter upp till honom med en åktid på två timmar.


1a: Emil Andersson (top 10 JSM)
2a:
Marcus Johansson
3a: Anders Johansson (Halmstad)

Nästa tävling vet vi inte ännu, för tyvärr så krockar vårt klubbmästerskap den 24 oktober med Hörbys stubbarace så får se vilket av det vi kör!

Nu i helgen (3-4 okt) blev det tyvärr ingen träning för de flesta banor hade stängt pga allt regn.
Kör på som vanligt med fysträningen så hoppas vi på träning nästa helg istället!

//MJ

 

 

15 September:

En liten uppdatering vad som hänt på senaste tiden.
Den 5 september var det klubbmästerskap på hemmaplan och där kunde jag ta en säker andra plats. Det blev en körtid på 1,5 timme i sten och lera så det blev en tuff och rolig tävling!

Hoppar vi fram lite i tiden så körde jag Hässleholms sydenduro tävling nu i helgen (12 sept).
Det var en riktigt rolig tävling med en perfekt bana och perfekt väder.
Vi var hela 52 startande och man starta en och en var 15onde sekund. Jag fick start nummer 41 och startade då ganska långt bak. Upplägget var att köra 3x2 varv vilket menas med två varv vilket tog ca 45 minuter sen service, två varv och service sen två varv till. Detta skulle köras med en respittid på 3,5 timme vilket jag klarade utan några som helst problem.
Jag ladda verkligen på vad jag kunde men det räckte tyvärr bara till en fjärde plats totalt i alla klasser. Men jag lyckades att vinna juniorklassen. Etta kom Lars från klubben och det betyder att jag fick 99 poäng och en andra plats i vår klubbmästerskap tabell, trött på dessa andra platser nu! Så nu ska det bli ändring och jag ska göra allt jag kan för att ta en 100 poängare i vår egna sydenduro tävling den 27 okt och kom gärna ut och heja!

Annars så går fysträning som den ska och jag håller även på att ta mellan MC kort nu och går allt som det ska så kommer jag kunna börja köra min nya hoj om en månad, en KTM 280cc EXC-F (250f med 280kitt).

Passar även på att välkomna en ny sponsor! Det känns super kul att Grönlunds Golv tror på mig och vill vara med och hjälpa mig och mitt team.


                          www.gronlundsgolv.se

3 September:

Den 23 augusti körde jag en deltävling i Sydenduron, och denna gången i Helsingborg.
Tävlingen börja med fem varv på crossbanan som var en "sträcka". Sen en transport vidare till de två Enduro proven som skulle köras tre gånger vardera. Första sträckan gick mycket bra, kom trea på den sträckan. Men på nästa sträcka så börja bakbromsen koka och det gjorde den även hela tävlingen igenom. Höll på att smälla ett par träd men klara mig med ett par vurpor. På sista sträckan lyckas jag även lägga ner hojen så mycket i en kurva så jag kör emot en stubbe och hela bromspedalen går av. På denna sträckan förlora jag tyvärr mycket tid och det blev bara en femteplacering totalt. Nu är det bara att glömma denna tävlingen och gå vidare!

I söndags (30 aug) var jag och träna på hemmaplan för första gången på ett par månader, det var grymt kul och jag la upp min träning som så att jag tanka fullt och tog på mig lite vätska på ryggen (camelback) och sen körde till soppan var slut! Det blev rätt precis 1,5 timme och och sen körde jag även lite träning i crossbanan.

Nu till helgen (5 sept) är det klubbmästerskap på hemmaplan, jag satsar såklart på att vinna! Det är den inställningen jag kommer dit med och hoppas det ska gå hela vägen.
Helgen efter detta är det Sydenduro tävling i Hässleholm, och två helger efter detta är det Sydenduro på hemmaplan och det krockar även med Sydcupen i Ripa (crosstävling). Vi får se vad vi väljer!

//MJ

4 Augusti:

Ursäkta de sena uppdateringarna! Ska bli ändring på det nu!
Här kommer iallafall en liten rapport hur läget är just nu.
Den 25-26 Juli körde jag Sydcupen i Jämke som är en crosstävling. Jag hade tränat hårt med fysiken inför denna tävlingen för jag ville verkligen vara i form. Jag jobba natt den veckan så när jag kom hem klockan 06.30 på morgonen så var jag ute och sprang sen sov jag tills 15.00 på dagen. När jag hade gått upp åt jag en rejäl frukost och sen sprang igen! Så det blev två pass om dagen.
Men ibland går det inte alltid som man vill. Redan på lördags träningen kände jag mig lite hängig i huvudet och hitta inte den aggressiva åkningen som jag ville ha. Men jag fortsatte att ladda upp med mycket vätska och rätt mat men det hjälpte inte denna dagen. Både jag och pappa tror att min natt vecka från jobbet satt kvar i kroppen. Men jag försökte bara att försöka blicka framåt mot söndagen istället och visa vad jag egentligen kan och det hjälpte. Redan när jag vaknade på morgonen kändes allt bättre i huvudet, jag var mer åk sugen och huvudet hängde med. Så nu kände jag att jag var taggad att ge mig ut på banan och visa. Det skulle köras två st heat och det gick mycket bättre! Kom på ungefär samma placering i bägge heaten, dvs 7a i junior och 13 totalt i Junior/Senior/Elit.
Jag har nu jobbat mina 9 veckor på Tetra Pak och blickar framåt emot nästa tävling som förmodligen blir en Enduro tävling i Helsingborg nu i Augusti. Efter det väntar ännu en tävling i Sydcupen och den kommer att gå i Hörby i början på September.


                                 Vår depå                                                                              En bild från Söndagens heat
 

Det var väl allt för denna uppdateringen, kommer bli flitigare med det nu!
Kommer att fortsätta träna med fysiken och även lite mer med crossen för vet att jag kan, och jag vill verkligen bevisa det!

//MJ #634

25 Juni:

En liten uppdatering hur läget ser ut!
För två veckor sen körde jag ett avslutningsrace i klubben och tävlingen bestod av fem st prov.
1. Meckprov: Köra två st varv för att sedan stanna till och skruva på en mutter på en lång gängad stång och sen köra ett varv till, ca 5 minuters åktid
2. Den klassiska idioten
3. Speedway: Köra fyra varv på en oval bana som tog ca 15 sek per varv
4. Crossprov: Tre st varv på vår crossbana, ca 3,5 min åktid
5. Enduroprov: Ett varv så snabbt som möjligt på vår enduro slinga, ca 20 min åktid

Det har inte kommit några resultat från alla proven men jag vann ganska så lätt hela tävlingen, jag tror att jag vann alla proven också.
Film från crossprovet och Speedway provet:
http://www.youtube.com/watch?v=XWfm6e4Bl-w

Sen dess har det varit lugnt med hoj åkningen. Har blivit rätt mycket fysträning såsom löpning några dagar i veckan och även lite cykling. Men till helgen är det möjligt att jag drar till någon crossbana och tränar.
Den 5 juli var det planerat att jag skulle åka JSM i Enduro som går samtidigt som Stångebroslaget men jag känner inte mig riktigt taggad för det, så vi står över det i år!
Det blir istället lite extra träningar för dom pengarna och kommer ladda fullt tills Sydcupen och andra tävlingar istället!
Och för er som inte vet så jobbar jag för fullt i veckorna nu, har sommarjobb på Tetra Pak i produktionen och ska vara där i åtta veckor. Jobbar även skift så det är lite tufft för kroppen i början på veckorna men det får gå!

//MJ #634
 

5 Juni:

Den 23 maj var jag och körde en enduro tävling uppe i Halmstad. Det gick bra hela dagen och jag vann juniorklassen och kom 8a totalt av 63 st i junior, inbjudan, motion och bredd vilket jag är mycket nöjd med!

Film från tävlingen: http://www.youtube.com/watch?v=pyuVI3P67mA&feature=channel_page

                      Gäller att värma upp!

Helgen efter var det dags för den första deltävlingen i Sydcupen i cross. Landskrona MK höll i denna deltävling och jag visste det skulle bli en tuff tävling med 25+ grader och en tung sandbana så jag förberedde mig väl!
På lördagen vid 12.00 var det dags för träning. Vi hade lite problem med att hojen inte gick riktigt rent men detta löste vi till de två heaten som skulle köras. Jag placerade mig ungefär 7-8 i bägge heaten.
På söndag skulle det köras två st heat och det blev ungefär samma placeringar där och därmed slutade jag på en 7 plats totalt i junior. Något som är värt att tilläggas är att mina crosspolare som jag ligger jämnt med på träningar körde jag ifrån med ca 8 sekunder PER VARV vilket är väldigt mycket på en bana där ett varv tar ca 2.10.
En mycket lyckad helg! Jag är grymt taggad och ser verkligen framemot nästa deltävling som går hos Jämke MK.
Film från tävlingen:
http://www.youtube.com/watch?v=t7FH3v0n364&feature=channel_page


         Vår depå och det stora tältet sponsrar Veberöds Bilverkstad med!

//MJ #634

12 Maj:

Sen den senaste uppdateringen har jag hunnit med att köra ett USM i enduro i Skövde och ett träningsläger på hemmaplan med Micke "Lill-Fritte" Nilsson som tränare.
Vi börjar med USMet den 25 april:

Vi åkte upp tidigt på fredagen för att hinna fixa till vår depå, anmäla oss, besiktiga hojen och hinna kolla lite delar av banan. Uppstigning kl 07.30 så det blev att gå och lägga sig tidigt.

Tävlingen var upplagd så att man skulle först köra en transport till sträcka ett som var ett ganska långt enduro prov. Sedan blev det en transport till sträcka två som var en snabb sträcka som inte tog mer än ca sju minuter att åka. En tredje transport innan sträcka tre som ungefär tog tio minuter att åka. När man kom tillbaka till depån efter sträcka tre så hade man kört ett varv, men vi skulle köra fyra hela varv så det visa sig bli en lång tävling.

När jag var inne i depån efter mitt första varv får vi höra i högtalare att tävlingen kommer att avbrytas och att det kommer att göras en omstart pga att många har kört fel ute i skogen. Det var inte så mycket att klaga över men nu skulle det bli fem hela varv för oss och 12,5 mils åkning.

Och nu tillbaka till hur tävlingen gick för mig.
Det funkade jätte bra hela dagen och jag låg som bäst på tolfte plats och på sista varvet låg jag på en stabil 16onde plats vilket jag var otroligt nöjd med! Det var hela 60 st som var med i min klass och det är ju Sveriges bästa i 16-18 års åldern.
MEN! På SISTA sträckan och med en åktid på ca FEM minuter kvar innan målgång av 4.5 timme så skär hojen! Jag stod och titta på hojen i säkert en minut och fatta inte att det var sant, hur är det bara möjligt? Det var elektroden på tändstiftet som hade blivit så varm och skör så den gick av, och flög då ner och studsa på kolven några gånger innan den satte sig mellan cylinder och kolv och då dog hojen. Helt otroligt, alla förberedelser, pengar och 12 timmars bilfärd och då får man inte ens komma med i resultatlistan! Detta är mitt sista år i ungdom så det hade varit kul att vara med och visa hur man ligger till i Sverige. Men det är bara att komma igen!

             

                   På transporten innan sista sträckan                                       På andra sträckan

 

Nu till träningslägret:
Detta var nog det mest givande träningslägret jag har varit med på, vi körde hoj i säkert 4 timmar och blanda det med teori. Vi la mycket tid på att göra rätt inbromsning och kurvteknik och avsluta även dagen med att köra mot klockan och tävla mot sig själv.
Nästa träningsläger jag kommer att vara med på blir förmodligen nu till helgen i Hässleholm.

Kommande tävlingar blir 23 maj i Hallandia som är en Enduro tävling och helgen därefter är det sydcupen som är en cross serie och kommer att köras i Saxtorp!

//MJ #634

14 April:

Det har blivit lite dåligt med uppdateringar på sistone, ska bli bättring!
Här kommer en liten sammanfattning vad som hänt den senaste månaden:

28 Mars: SM-Träningsläger i Revinge med Bill Svedenborn som tränare och även Team Honda Sverige på eftermiddagen.

4 April:
SM-Träningsläger i Hässleholm med Martin Lind som tränare

5 April: Klubbmästerskap deltävling 1: En andra plats blev resultatet med hela 41 startande.
Det var en mycket snabb bana som passa mig men det räckte ändå inte till en första plats.

12 April: Crossträning

Nu gäller det att träna lite hårdare med fysiken för om mindre än två veckor kommer jag att åka ett Ungdoms SM som går i Skövde. Mer om detta när det närmar sig!


Bild från lägret i Revinge 28 mars

// MJ
 

9 Mars:

I lördags var jag och träna på Bökeslund crossbana. Det blev en toppen dag med bra väder och en mycket fin bana, perfekt underlag! Körningen gick bra och nu gäller det att få upp tempot tills SM-Lägret som är 28 mars på hemmaplan!
Nästa träning blir antagligen till helgen men har inte bestämt var ännu!

Fotograf: BSFOTO.SE

22 Februari:

Efter mer än två månader borta från hojen så har jag nu tränat två gånger denna veckan! Det känns otroligt roligt att komma igång igen och man får ju även upp motivationen till att löpträna när man vet att man får träna hoj!
Nu i torsdags var jag på Ilstorp och träna lite cross för klubben hade hyrt banan så vi var väl ca 8st och träna. Det var lite stelt i början men det släppte efter några varv och sen kändes allt kanon!
Tränade även Enduro igår i Revinge och det blev mest skoj och lek i snön men även lite tempokörning inne i skogen där vi hade lagt upp en slinga. Får se när nästa körning blir, kommer väl igång nu i mars månad!
Här kommer två bilder från Ilstorp! Fotograf: Magnus Schmith

 

2 Februari:

Det har varit väldigt tyst och lugnt på min hemsida över vintern månaderna men snart är vi igång igen!
När det gäller fysiken så löptränar jag några gånger i veckan för att hålla igång kroppen, sen i slutet på februari kör vi igång med hårdträning både med och utan MC.
När det gäller min satsning inom crossen till år 2009 så blir det förmodligen hela Sydcupen serien och även testa på JSM eller några andra cross tävlingar. När det gäller enduron så blir det lugnare och ingen SM satsning utan jag kommer att åka några hemma tävlingar och roligare enkla tävlingar.
Jag har nu hållt upp två månader från MC åkning och det känns otroligt tufft. Jag håller på att ta bilkörkort nu och är snart klar och sen har jag mycket i skolan och det är tråkigt att inte kunna se framåt till helgen och få åka hoj. Det är också svårt att hålla fysiken på topp när man inte åker hoj för då tappar man motivationen fullständigt. Men det är väl en dryg månad kvar sen kommer jag att ge allt!
 

Bjuder på en bild med 2009ans outfit!

14 December:

JAA!!! Nu kan jag äntligen känna vilken skön seger det blev igår! Här kommer en rapport från tävlingen!
Jag hade förberett mig mycket väl. Jag hade gjort i ordning tio st glasögon, massvis med handskar och även så jag kunde byta om till natten med nya kläder både när de gäller underställ och crosskläder.
Kl 12.00 fick vi hämta ut cyklarna som ställts i Parc Farme ca 11.40. Jag samkörde transporterna tillsammans med Petter och vi drog direkt ut på en sträcka som kallades Surhålet. Denna första sträcka gick inte så bra för mig för jag har svårt för att kunna gå på attack innan jag fått några minuters åkning i kroppen men jag kom in i det ganska fort. Redan efter denna sträcka fick tyvärr Petter ge upp pga problem med sina händer, mycket tråkigt för jag hade velat se en fight mellan oss!
Det skulle köras totalt åtta sträckor och alla var otroligt blöta och ganska svår körda. Alla sträckorna på dagen rullade på bra utan några större problem. Jag kom tillbaka till depån för service kl 15.00 och då blev det stressigt. Jag skulle hinna byta om till torra kläder, hojen skulle tvättas av och servas, testa ljuse och vi skulle även hinna äta innan klockan blev 16.25 då vi fick hämta ut våra hojar innan kvällen.
På dagen var vi 25st som startande men till kvällen var vi bara åtta st.
Starten gick som planerat för min del, jag var först in i första kurvan och sen ökade jag för att skapa en ledning som jag sen kunde åka säkert och bevaka. Vi skulle åka fem varv och det skulle ungefär ta 1,5 timme och redan efter första varvet var vi bara två st kvar i spåret! Dom andra bröt pga kramp, trötthet eller andra problem med hojen. På andra varvet trodde jag att det var kört. Jag kom ner i fel spår i ett surhål och kände hur hojen började sjunka men som tur hade jag krafter kvar att sparka mig loss.
Efter tre varv gick jag in och tanka och då hade jag en ledning på ca tre minuter. När jag kommer in för varvning innan de femte och sista varvet står folket och applåderar, jag fick då bara köra fyra varv pga att han andra fick bryta för han fick problem med ljuset.
Detta blev ju då lite av en Last man standing tävling då jag var helt själv ute i spåret på sista varvet och med 4,5 timmes effektiv körning, ett stort manfall, blöt och jävligt och med tuffa sträckor så gjorde ju tävlingen verkligen skäl för sitt namn, Kåsan!

9 December:

Här kommer en liten nyhetsuppdatering så ni vet vad som händer för min del!
Förrförra helgen var vi på Ripa och tränade cross. Jag fick även då chansen att pröva Honda 250f och tog då tiden med min egen hoj och Hondan. När jag fick reda på att jag körde exakt lika fort med båda hojarna så var valet enkelt, det blir KTM nästa år också! För klockan ljuger ju inte men det var kanske lite väl tufft att testa en helt ny hoj på en tung och stalpig sandbana. Men annars gick träningen bra.

Helgen som har varit så blev det ingen träning med hojen utan det har istället blivit lite extra fysträning.
Denna veckan är det fullt upp med förberedelser inför Revingekåsan tills helgen. Vi har fixat och testat ljuse hela helgen och det är även mycket förberedelser vid sidan om hojen. Det blir en rätt så lång tävling så det gäller att äta mycket och kunna byta kläder ofta så man inte åker och fryser på transporterna. Det ska köras 8 sträckor + transporter mellan varje sträcka och sen till natt etappen är beräknad körtid ca 1,5 timme. Vi får hoppas allt flyter på så ska jag nog kunna vara med och slåss om en topplacering! Jag siktar på att kunna säga som Mats Nilsson från Kåsan i Falun 04 när dom frågar honom vad det finns för problem när det blir en sån här lång och tuff tävling. Då säger han "Det finns inga problem, då är man dåligt förberedd".

// M.J #75

22 November:

Idag åkte vi till Landskrona, närmare bestämt Saxtorp för att köra Saxtorp Enduro Special.
Jag har tränat hyfsat hårt med fysiken dom senaste två veckorna för jag visste att det var otroligt hårt motstånd för mig i år pga att jag skulle ställa upp i Juniorklassen med tre varvs mer åkning.
Vädret var ju inte det bästa, fyra cm snö som kom igår kväll och det var ca två minus grader hela dagen.
När det gäller tävlingen så gick jag ut rätt så hårt och kanske lite för hårt för det blev bara stressig åkning så jag taggade ner på det andra varvet då jag stog upp och åkte lugnare inne i skogen och det gick ännu fortare.
Annars tyckte jag att jag höll bra fart genom hela racet, blev några små onödiga vurpor men det är sånt som händer efter en totaltid på 2h 10mins intensiv körning.
Banan bestod av Saxtorps tunga sandbana som var något att verkligen bita i pga regnet. Sen var det även inslag av skog och gärde och man körde man även på 80cc banan och teknikbanan.
Jag slutade på en sjunde plats i Juniorklassen, grymt nöjd! Med detta resultatet måste jag ju säga att detta är en av mina bästa placeringar någonsin!
Finns väl inte så mycket mer att säga än att jag vill tacka min Pappa för allt stöd och tid han lägger ner, utan det skulle jag inte kunna åka såhär mycket och såhär fort som jag gör idag.

1. Rasmus Lavesson
2. Fredrik Holmqvist (Top 3 Ungdoms SM)
3. Charkie Huegel, ENG (GNCC PRO)
4. Jonas Dahlgren
5. Anton Nilsson (Top 3 Ungdoms SM)
6. Kevin Linnér (Honom kan ni läsa om i senaste Race tidningen)
7.
MARCUS JOHANSSON
8. Claes Johansson
39 anmälda

       

// M.J

9 November:

I helgen blev det träning på Ripa på lördagen och på söndagen var jag på Ilstorp för att pröva Honda 09.
Träningen på Ripa gick bra men var lite stelt i början sen så gick det bättre. Men tyvärr finns inte fysiken där riktigt som innan så nu blir det hårdträning inför Saxtorp-ES.

Idag söndag prövade jag Honda 250f och 450. Körde 250f två gånger och 450 en gång och redan efter två varv med 250fen kunde jag känna mig hyfsat bekväm med hojen och köra fortare än med min KTM som jag haft i några månader, inte positivt! Banan var väldigt tung och där gick fyrtakt klockrent och man behövde inte ligga och plåga den som man behöver med en 2takt. Här räckte de med att man kom in i 3-4ans växel och sen bara gav gas utan någon koppling, helt tvärt emot 2takt!
Så hade jag fått några gånger på mig att köra fyrtakt hade jag kunnat åka mycket fortare än vad jag gör idag.
Vi får se hur det blir tills nästa år, sannolikheten blir nog att vi behåller både enduron och crosshojen och kör KTM även 2009. Och skulle vi göra på något annat sätt blir det att vi säljer båda KTMerna och köper en 250f, lutar åt Honda eller Suzuki isåfall. Nog om detta!

Nästa helg åker vi upp till Vimmerby för att se Novemberkåsan 2008! Åker upp på fredagen och sen går starten 09.00 på lördagmorgon sen beräknas dom gå imål ca 02.30 på natten. Sen åker vi hem nångång på söndag när vi vaknat. Så tyvärr blir det ingen crossträning denna helgen så nu är det bara fysiken som ska höjas upp ett steg sen blir det Saxtorp-ES!

//Johanssonracing

25 Oktober:

I helgen var det Hörbys Stubbarace på schemat. Det gick mycket bra i första heatet då jag kom på en 13onde respektive 16onde plats i det andra heatet i Junior,Senior,Elit klassen med hela 36 st startande. Banan bestod av mycket långa rakor och eftersom jag körde mot 450cc så tappade jag några placeringar eftersom dom har övertag när det går fort. I första heatet låg jag på en åttonde plats innan jag gjorde en klantig vurpa och tappade då fyra placeringar. Men det var en härlig känsla att veta att man ligger före några duktiga förare såsom Freddie Bengtsson.
När det gäller fysiken så kändes kondisen bra men armarna var inte helt hundra pga mitt uppehåll när jag bröt nyckelbenet.

10 Oktober:

Segt! Ja det ordet beskriver hur det är just nu. Nu till helgen hade vi tänkt köra om jag kände mig bra i nyckelbenet men har fortfarande lite känningar så vi hoppar över tills nästa helg istället. Bättre att det känns helt bra än att få en smäll och de blir ännu värre och missar fler tävlingar.
Det enda som gäller nu är fysträning och åter fysträning! Men jag ska tillbaka ännu bättre än innan! Har inte kunnat springa så det har istället blivit några spinning pass i veckan. Nästa vecka kommer jag att börja med löpningen som vanligt igen.

Nog om det! Nästa helg blir det förmodligen träning och helgen efter är det Stubbarace i Hörby eller så blir det Sydenduro i Helsingborg, får se vilket vi väljer. Kan inte vinna totalt i klubbmästerskapet och kör jag inte fler tävlingar så kvittar det för jag kan inte bli sämre än tvåa som jag nu också ligger.
Sen ska jag även få uppleva Gotland Grand National, jag ska med en polare och vara i depån så det ska bli en upplevelse! Sen ska vi till Novemberkåsan och kolla, helgen efter är det Saxtorp Enduro Special och den 13 december är det Revingekåsan (dag ettap och natt ettap). Så 2008 är inte slut än!

//Johanssonracing

27 September: Här kommer en liten uppdatering.

Tyvärr har det hänt både bra och dåliga saker. Vi kan börja med den goda nyheten och det är att all min fysträning har gett resultat. I torsdags var det dax för det årliga "Vipanloppet" då hela min skola ska springa S.Sandby-Lund (8km) på tid. Man skulle komma under en timme för att bli godkänd, under 42 minuter för att få en t-shirt med texten "Vältränad Vipan-Elev" och under 36 minuter för att få en t-shirt med texten "Löpar-ESS på Vipan". Jag ladda upp med en rejäl frukost och fyllde på vatten redan dagen innan, så jag var grymt taggad! Och med goda förberedelser brukar det gå bra och det gjorde det, jag kom in på tiden 35.15 och fick då båda tröjorna och ca 13onde plats av alla killar på skolan, mycket nöjd!

Nu till den sämre nyheten. Igår, fredag, så var jag med en polare och vi skulle bara ut i byn och cykla lite. Vi cyklar genom skogen för att komma till ett cykelhopp som många hoppade på förr som jag skulle visa honom och när jag ska hoppa för tredje gången så landar jag av någon konstig andledning på framhjulet och slår över och landar hårt på axeln så resultatet blev ett nyckelbensbrott. Nyckelbenet är inte helt av som tur är. Men blir borta från crossen i minst 3-4 veckor tills det läkt helt.
Mycket tråkigt, ligger tvåa i KM-tabellen totalt och jag utvecklas mer och mer för varje tävling och älskar verkligen det jag håller på med, så det blir tufft att inte köra på ett tag!:(

//Johanssonracing

20 September:

I dag var det dax för Sydcupens final i Tomelilla. Skulle egentligen sticka upp dit på fredag kväll som vanligt men det blev ändrade planer och vi landa där på lördag morgon istället, har ju bara 20 minuter dit så.

Allt flöt på bra både under träningen och heaten och jag kom totalt på en tionde plats i Junior,senior,elit klassen under dagen. Slutade på en sjunde plats i juniorklassen totalt i sydcupen 2008.

 

14 September:

I fredags så åkte vi upp till Göteborg, Ullevi, för att kolla Duells Supercross och det var en upplevelse. Det var en fräck show med både freestyle och SX på programmet och amerikanarna tog hem det hela men svenskarna gjorde ändå en jätte insats.

Idag (söndag) så blev det crossträning på böket. Första passet var ovant för jag har kört med enduro-125an några gånger nu och man märker skillnad på hojarna när det gäller kraft i motorn direkt! Men dom andra passen fick jag in flytet igen och det gick hyfsat. Tyvärr blåste jag avgaspackningen så den börja låta konstigt och läcka sen läkte även kylaren hela dagen. Inget större läckage så jag kunde i alla fall köra hela dagen.
Nu i veckan blir det fysträning som vanligt sen tävling till helgen.


Bönan (bsfoto.se) tog även några bilder på mig under dagen, här kommer två st!

 

 

 

8 September:

I helgen så åkte vi upp till Växjö för att köra ännu en deltävling i SydEnduro serien och dom bjöd på en ganska svår åkt bana för det hade regnat väldigt mycket och regna även halva racet. Det skulle köras tre varv och varje varv tog ca 25 minuter så det var inte lönt att försöka spara på krafterna utan de var bara att gå ut och köra för fullt. Första varvet gick bra men andra varvet gick verkligen uselt med mycket vurpor och oflyt. Jag lugna ner körningen till tredje varvet och åkte på säkerhet och det räckte ändå till en första plats i Juniorklassen och en nionde plats totalt.

Nu till helgen skulle det vara en 12timmars tävling på hemmaplan i Revinge men den ställs in pga för lite anmälda lag, mycket tråkigt! Så nästa tävling blir nästnästa helg i Tomelilla då det är Sydcups final där.
Tyvärr har jag gått och blivit förkyld så får ligga lite lugnt i veckan med fysträningen men till helgen blir det nog åka av på någon crossbana som träning inför Tomelilla.

//Johanssonracing

 

3 September:

I helgen så kördes det klubbmästerskap i Revinge och jag kom dit med ett stort självförtroende och en längtan av att åka hoj. Med denna inställningen brukar det gå bra och det gjorde det också! Av 30 startande så tog jag hem första platsen med tre minuter! Åkningen funkade perfekt och allt flöt på bra. Det bjöds på en mycket fin och lättåkt bana och det gick väldigt fort så det passade mig!

Till helgen så blir det SydEnduro serien i Växjö och då ska det gasas!
Kommer med uppdatering efter Växjö

//Johanssonracing

 

26 Augusti:

Det har inte blivit så mycket uppdateringar på senaste. Det har bara rullat på som vanligt med fysträning och hoj träning och i helgen kördes även USM i Tibro som gick mycket bra!
Vi kom upp på fredag kväll och då gick kvällen åt att fixa käk och gå några delar av banan. På fredagen var det även rättså blöt på sina ställen.

Lördag morgon och det blev tidig uppstigning med rejäl frukost för att orka dagen då körtiden beräknades att bli ca 2,5 timmar. Det var en riktig kanontävling med 3 st sträckor och 2 transporter. En transport var hela 10 minuter lång och gick jämsides vättern! Hela dagen flöt på bra och jag låg på 19onde plats inför sista sträckan på näst sista varvet och där plocka jag två placeringar och sen på de sista varvet så körde jag snabbare än något annat varv och jag sluta på en 16onde plats i USM3 klassen. Fick med mig hem 5 SM poäng :)

Nästa tävling blir nu till helgen då det är ett klubbmästerskap i Revinge. Är otroligt taggad inför det och har verkligen legat i med min träning nu så jag hoppas det syns på resultatlistorna!

Efter KMet rullar det på med Sydenduro i Växjö, 12timmars i Revinge och sen Sydcupsfinal i Tomelilla, fem helger på rad totalt!

//Johanssonracing

 

4 Augusti:

I helgen så kördes Sydcupen i Kristianstad, Ripa. På lördagen fick vi lite problem i andra heatet med bakbromsen men i första heatet så gick det bra. På söndagen så gick det jätte bra och jag körde till mig två tiondeplatser i JSE (junior,senior,elit) klassen i dom två heaten på söndagen! Slutade som total 5a i Juniorklassen. Tre saker som gjorde att de gick så bra i helgen och det är Pappa som fixar så allt blir så bra som möjligt, Euromaster som fixa mitt otroliga grepp í sanden med Michelin däcken och att jag börjat ta fysträningen på allvar. Hade ca 5 sekunder per varv snabbare tid än dom som jag ligger och fightas med på en vanlig träning!

Nästa tävling jag kommer att åka blir USMet i Tibro den 23 Augusti!

//Marcus

 

22 Juli:

I helgen blev det ingen träning med cross. Men det har som vanligt rullat på med fysträning, både löpning och cykling, känns bra!

När nästa täving blir har vi inte bestämt ännu, får som om det blir Sydcupen i Ripa. Skulle behöva lite mer timmar med den nya hojen för tävlingen är redan helgen 2-3 Augusti.

 

13 Juli:

I helgen kördes Sydcupen i Skivarp. Kan sammanfatta helgen lite kort..

Kom upp på fredag vid 4 tiden och fixa depå och kollade banan, hände inte så mycket mer.

På lördag så kördes det träning och två st heat. Första heatet gick bra, det var mitt bästa heat och jag kom 13onde man i den tuffa MX-J klassen. Andra heatet gick hyfsat, fick ett kanon utsläpp och ut från grinden var jag bland dom första. Rullade på och kom in på en 16onde plats.

Sen var det bara att ladda om till söndagen och då skulle det köras två st heat. Första heatet gick sådär, de är en tuff klass men rulla nog in på en 16onde plats igen. Sista heatet var jag lite för het på att starta så körde in i grinden så fick backa tillbaka lite och sen köra iväg, var totalt sist men körde om några hojar, men det var tufft för det damma mycket. Överlag är jag nöjd med helgen, allt runt om kring körandet är kanon och det är så härlig stämning. Får se om vi ställer upp i någon Sydcup till, det är tveksamt men vi får se! Tror att mitt första heat gick bäst pga av att banan var i bäst skick då. När den blev hålig och stalpig så funka inte min enduro fjädring så bra. Och när man ska köra i denna klassen så märker man att endurohojen inte räcker till.

Annars i veckorna som kommer blir det väl mest fysträning, tror både Pappa och hojen behöver lite vila nu. Sen så är det bara att komma ut på banan och ge ännu mer! //Johanssonracing

7 Juli:

Hemma igen från Linköping!

Vi körde upp redan på torsdag vid 12.30 på dagen för att hinna få bra platser i depån. Vi kom fram till depån vid 19.00 på kvällen och fick kanon bra platser och kunde hålla platserna ända tills Måns från klubben och Andreas kom upp senare på kvällen. På torsdagskvällen hände det inte så mycket mer än att fixa till depån och fylla på med vatten och äta lite.

Fredag: Vaknade på morgonen och vart otroligt taggad inför dagens race, tränat rätt mycket fysträning och fyllt på med mycket vatten så det kändes bra. På förmiddagen blev de mest att förbereda lite och gå runt och kolla på de lite yngre klasserna som körde, Måns från klubben körde sig till en stark 16onde plats i sin klass, grattis! När det sedan var dags för våran start vid 13.00 så ledde vi upp hojarna vid 12.30 och sen vänta vi där tills starten skulle gå. När det var varmkörningsdags så prova jag att kicka igång den i 2an och det gick utmärkt men när det var dags för riktig start så ville det sig inte. Hojen gick igång på andra kicken och jag var rätt långt bak på startrakan men jag satsa fullt i kurvorna efter och ända upp till varvningen så jag varvade som 18onde man av ca 100st totalt. Hela racet gick bra, något litet misstag i form av två vurpor blev det men inget större, tankningen gick jätte bra tack vare Pappa och Ingemar, grymma depå killar! Låg på en tionde-elfte plats nästan hela tävlingen och jag kom i mål som elva i min klass av ca 25 startande, mycket nöjd pga tufft motstånd i klassen och den hårda värmen som gjorde så att vissa bröt och inte orka fullfölja hela tävlingen.

Lördag: På lördagen var det bara motionsklasserna och dagen ägnades att gå runt och titta och ta de lugnt.

Söndag: Idag gick tävlingen för Elit och Junior. Under lördagen bestämde vi oss för att jag skulle åka tävlingen och vi förberedde allt inför tävlingen. Men när vi låg vakna stora delar av natten och lyssna på hur mycket det regna så sa jag till pappa då vid halv 5 på morgonen att detta kommer bli en repris av förra året, då det var ett ler race utöver det vanliga. Vi båda bestämde att vi skulle strunta i att starta. Pappa var uppe vid 7 på morgonen och kollade banan och då stog det grymt mycket vatten överallt, och då var det bara 2,5 timme till start men det visade sig att det sjönk undan bättre än väntat. Första varvet var nog en plåga för de flesta men medans varven gick så blev det bättre och bättre. Så med facit i hand kanske vi skulle startat och kört, men men det är bara att komma igen för redan nu till helgen ska jag tävla andra deltävlingen i Sydcupen som går i Skivarp.

Rätt så mycket nya bilder från Stångebro i mitt Fotogalleri!

 

29 Juni:

Igår blev det träning på Skivarps crossbana. Behövde träna där lite innan tävlingen om 2 helger för jag har inte kört där på tre år. Jag åkte dit med rätt så dålig motivation till att köra för jag är förkyld och har även halsfluss så jag går på pencelin mot de, så jag sov inte mer än fem timmar den natten. Men vi åkte ut och skulle prova köra ändå och ja, det blir en helt annorlunda känsla när man sätter på sig hjälmen och startar hojen. Det gick bra alla passen på dagen och har även uppdaterat med några bilder i galleriet från dagen.

Nu imorgon måndag så blir det den sista hårdträningen inför Stångebroslaget, ska hinna med antingen löpa 1 mil varje dag eller cykling. Ska även börja fylla på med mycket vatten och äta rätt hela veckan! Så nu blir det nog ingen uppdatering förens nästa söndag då vi kommer hem från Stångebro, håll till godo!:)

 

 

26 Juni:

Tjena tjena! En liten läges rapport denna veckan.

Det har inte blivit någon cross träning nu på 1,5 vecka utan det har bara blivit fysträning, dvs springa mycket och även lite cykling för att hålla igång kondition. Det är mycket viktigt med god fys för att klara hårda påfrestningar i all sorts sport, men otroligt viktigt i denna sport där man inte vet om det blir en hårdare tävling än väntat med svår bana.

Jag har även gått och dratt på mig halsfluss denna veckan, går på pencelin och hoppas att jag kan träna så lugnt till helgen. Blir förmodligen träning på Skivarps motocrossbana inför tävlingen som går där den 11-13 Juli. Sen är det inte långt kvar till Stångebroslaget 2008 som går i Linköping. Åker dit redan på torsdagen och så ställer jag upp både i Ungdoms klasserna på fredagen sen Junior på söndagen då även Eliten kör samtidigt, ska bli kanon kul!

Hörs i spåret, Marcus

 

17 Juni:

Hallå igen! Idag tisdag så blev det träning på Bökeslunds Motocrossbana och det gick kanon bra idag igen! Fått upp rätt bra fart på MX banorna nu.. Nu blir det lugnt ett tag med körningen och nästa träning planeras att bli helgen 28-29 Juni, satsar då på att träna på Skivarp för Sydcupen går där två helger efter. Det är förmodligen sista träningstillfället på Skivarp innan tävling och det känns alltid bättre att ha tränat en gång innan på banan, då kan man köra fullt redan på den träningen man har innan första heaten och att man känner sig bekväm med banan.

Vi hörs! //Marcus

 

15 Juni:

Tränade på Bökeslund idag och det gick bra. Pappa filma rätt mycket så jag klippte ihop det till en video: http://www.youtube.com/watch?v=72yzHpkzyrY

 

År 2008:

Äntligen tillbaka i IT-Världen! Det var längesen jag uppdaterade med information om hur det går för mig. Men det ska bli ändring på det nu och ska uppdatera med så mycket information som det bara är möjligt!

Men bara för att hemsidan har legat nere så har ju inte min åkning det, här är några nämnvärda resultat från år 2008:

12timmars i Skövde: 11 plats av 50 lag i motionsklassen.

SydEnduro MALMÖ: Med massa åkning och fysträning i kroppen och en tävling på hemmaplan så kunde det knappt bli bättre. Jag kom på en andra plats i Juniorklassen och slog Petter, som är min klubbkompis, med 25 sekunder.

SydEnduro HALMSTAD: Helgen efter Malmötävlingen så var det dags för lite mer stenig tävling, nu i Halmstad. Var otroligt taggad efter förra helgens pallplats och med gott självförtroende kunde jag åka både snabbt och säkert och komma etta, med endast 3 sekunders marginal ner till Petter.

Följ länken nedan för att se en film från helgen, först två st klipp på Petter sedan på mig.

http://www.youtube.com/watch?v=FEcXpg_rHvo